Протестите и последните записи, изнесени с Васил Божков от прокуратурата, са взаимосвързани. Това категорично заяви Валери Симеонов, като според него е явно, че има организация и всичко това е дирижирано от хора с 16-17 обвинения и очевидно е с подкрепата на президента.

„Изключително притеснително е надменното отношение на Божков за това как може да се ръководи тълпата от разстояние. Аз не прехвърлям всичко на Васил Божков и не казвам, че всички са негови хора. Определено тези, които се управляват от Дубай са поне няколко хиляди. Това го заяви и самият той, като каза, че може да изведе 10 000 души пред парламента веднага“, каза Симеонов пред Нова телевизия.

Според него не може да се очаква цялата общественост да е доволна и е нормално да има недоволство.

Той се възмути и на въпросите, свързани с това дали правителството ще подаде оставка заради „многохилядните протести“.

„Това е отговорността на всяка власт – да изпълни задълженията си пред избирателите си. Не виждам основание правителството да подава оставка. Не може да се иска оставката на Иван Гешев, тъй като той е на поста само от 6 месеца. Той си върши работата много добре“, заяви той.

Според него недоволството в момента е на хората, които не са гласували за управляващите, а процента на подкрепящите е по-голям.

Симеоное бе категоричен, че законът е над всичко и щом има факти и доказателства за неговата вина то трябва да се търси справедливост.