Училищата в Пловдив вече са готови за старта на новата учебна година. Ремонтни дейности се извършват в 10 училища в област Пловдив. Повечето от тях повечето от тях ще приключат до 15 септември. Това заяви Иванка Киркова, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив, пред БНР. В две учебни заведения ремонтите ще продължат и след началото на учебната година – ОУ „Душо Хаджидеков“ в Пловдив и училището в село Бяла река. Това няма да попречи на учебния процес. Взети са всички мерки за да се запази живота и здравето на децата, увери Иванка Киркова.

Тази година първокласниците са с 200 повече. Класните стаи в Пловдивска област ще прекрачат за първи път 6441 деца. В Пловдив първокласниците са 3646. Иванка Киркова допълни още, че всички безплатни учебници, включително за първи и пети клас, ще бъдат доставени за 15 септември.

Индивидуален подход към всеки ученик – това ще бъде основната цел тази учебна година. В тази посока е и новия Закон за предучилищното и училищното образование. Прилагането му се осъществява нормално в училищата от Пловдив и областта, увери Иванка Киркова. Тя допълни още, че всички пловдивски училища ще работят по проекта „Твоят час“. Най-хубавото в него е, че самото дете ще избира с какво би искало да се занимава, допълни още Киркова.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg