Треньорът и мениджър на починалия в Албания боксьор Борис Станчов – Венцислав Георгиев, е с повдигнато обвинение от Столичната районна прокуратура, научи TrafficNews. Той е бил задържан и отведен в Осмо районно управление на СДВР, но по-късно съдът го е пуснал срещу подписка.

Георгиев е обвинен, че съзнателно е ползвал фалшиви документи за тренирания от него 22-годишен състезател, който издъхна на 21 септември, когато се свлече на пода по време на професионален мач в Шкодра.

Тогава Борис падна без да е получил удар от противника. След намесата на дежурния лекар младежът е откаран в близката болница. Там е поставен на командно дишане, но въпреки едночасовите усилия на лекарите издъхва. Диагнозата е за сърдечен удар.

Заради мистериозната смърт започна разследване в Албания, където полицията откри опаковки от виагра в хотелската стая на Станчов. За тях обаче имаше съмнения, че може да са подхвърлени от мениджъра Венцислав Георгиев. Пак той принудил Борис да изпие капсула с неясно съдържание, според показанията на другия състезател, който е пътувал с треньора - Руслан Николов.

Още тогава стана ясно, че живеещият в столичния квартал „Дружба” боксьор Боби Станчов се е бил под името на своя братовчед Исус Величков.

По-късно пък се разкри, че починалият спортист е представял фалшифиви медицински документи за получаването на лиценз от професионалния боксов съюз у нас. Използвани са бланки за ядрено-магнитен резонанс на мозъка и за лабораторни изследвания за хепатит и СПИН. Освен това прегледите на Борис са правени от д-р Михаил Николов, който практикува в Луковит, на 100 км от местоживеенето на боксьора.

Самият мениджър първоначално упорито твърдеше, че не е знаел за подмяната на името на неговия състезател, на когото е уреждал боеве. Близките и приятелите на Борис обаче го обвиниха, че лъже и лично той е организирал измамата.

Няколко дни след смъртния случай Венцислав Георгиев спря да отговаря на мобилния си телефон, после изтри личния фейсбук профил, както и страницата на неговата мениджърска компания.

Треньорът накарал Борис да изпие ампула преди фаталния мачКазал му: "Хайде бе, женчо!", след като спортистът отказал да погълне неизвестната течност

Близки на починалия боксьор: Треньорът е виновен, Борис му е казал, че не се чувства добреЗакарахме го в Бърза помощ. Влизаше и излизаше в съзнание и след това казаха, че е починал, заяви мениджърът на боксьора