В следващите дни ни очаква сравнително хубаво време с повишаващи се температури. В края на седмицата и началото на следващата се очаква времето да бъде горещо - типично лятно - с температури до 35-37 градуса.

Топло ще остане и във вторник и сряда. В четвъртък обаче се очаква да завали, главно в Западна, Северозападна, Северна България. Ще има превалявания в следобедните часове и в планинските райони. Дъждовно над почти цялата страна ще остане и в петък.

В събота и неделя времето ще се стабилизира, ще бъде топло, в следобедните часове - горещо, като градусите отново ще скочат до 32-34. Високи ще са температурите и в неделя и понеделник.

Още в понеделник вечерта обаче се очаква нахлуване на по-хладен въздух от запад-северозапад, предопреждават от dariknews. Вятърът ще се усили, отново ще започнат и валежи на много места от запад на изток.

След това времето отново постепенно ще се стабилизира и до края на август ще остане приятно топло. Дневните температури в следобедните часове се очаква да надвишават 30 градуса.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg