Този четвъртък, 5 декември, студентите от специалност право отпразнуваха абсолвентския си бал. Пищното парти се проведе в новооткритата зала МАВРУДА “ Secret Garden”, която е с пленяващ интериор, пренасящ те в един друг и магически свят. 

За първи път от много години студенти от редовна и задочна форма на обучение избраха да бъдат заедно и общо 170 прависти бушуваха до зори.

Организаторите на събитието-София Ботева и Яна Найдева се бяха постарали да превърнат празненството в сбъдната мечта за випускниците и всичко да е изпипано до последния детайл. 

Балът започна точно в 19 ч. с богат welcome drink, още на входа ги посрещнаха чаши с шампанско, плодове, шоколадов фонтан и лакомства. Бяха поканени преподаватели от факултета, които са част от елита на академичния и юридически свят. Официалната вечеря бе открита с приветстваща реч на организаторите София Ботева и Яна Найдева и новия декан на факултета доц.д-р Даниела Дончева, която им пожела на добър час и успех в бъдещото им професионално израстване. 

За доброто настроение на завършващите се погрижи диджея Делян Бакалски (DJ Dido), който ги заля с хитове от всички времена, а центъра на дансинга бе огрян с логото на факултета. 

Разбира се балът бе заснет от професионалния топ фотограф Трифон Паскалев, който се постара да запечата всеки момент от тържеството. Изненадата на вечерта бе иновативния за България продукт “Фото огледало”, което създаде огромна еуфория сред абсолвентите. Огледалото е тип интерактивна самоснимачка с тъч скрийн повърхност, което ви снима и отпечатва снимките, а анимациите и дизайна на разпечатката бяха персонализирани специално за повода. 

Кулминацията на вечерта бе фолклорна формация ”Родопска песен” , които завладяха сърцата на присъстващите с гайди и народни песни. Настроението се покачи още повече, когато бе изнесана триетажна бутикова торта, майсторски изработена от “ Toni’s Pastry”, изобразяваща всички символи на правото.Колегите се събраха около сладкия шедьовър за обща снимка и “селфи”. Празненството продължи до 02:00 ч, след което бе пренесено в близка известна дискотека. Така заедно 170 млади юристи изпратиха вечерта и посрещнаха едно ново и справедливо начало.