Стотици се вдигат на протест заради намалена присъда за убийство. Близки на 18-годишно момче, починало след побой, излизат на бунт срещу решение на Апелативния съд, предаде БГНЕС.

През 2017 г. Алекс Алексиев беше брутално пребит заради една цигара. Младежът почина от раните си болница. 

Обвиненият за убийството - 33-годишният Валентин Маринов, получи от Окръжния съд в Русе присъда от 20 години затвор. Апелативният съд във Велико Търново обаче я намали с цели 17 години - до едва на 3 години "лишаване от свобода".

Жителите на Бяла са шокирани и не могат да повярват на това решение. Роднини и приятели на загиналото момче се събраха пред сградата на съда в Бяла. Според тях намаляването на присъдата е изключително несправедливо. 

На 8 юли 2017 година 18-годишният Александър се прибирал с приятели от дискотека. Срещнали ги група по-възрастни мъже. Единият от тях поискал цигара, момчето нямало, защото не пуши. Последвал скандал. Единият от мъжете ударил Алекс по главата с бутилка от уиски. Дни по-късно Алекс издъхнал в русенската болница.

Задържаният Маринов, който нанесъл удара, е криминално проявен. 

След присъдата от 20 години затвор, идва обжалване и намаление с цели 17 години.

Преди два дни Апелативна прокуратура-Велико Търново внесе протест срещу изменението на присъдата, с искане за потвърждаване на постановените от Русенски окръжен съд - 20 години затвор за Валентин Маринов.

Снимката е илюстративна/БГНЕС