Днес времето ще бъде слънчево с малка до умерена облачност. Ще духа до умерен, североизточен вятър. Минималната температура ще бъде в диапазона от -1 до 8, а максималната ще достигне 10 до 18 градуса по Целзий.

В Пловдив ще бъде предимно слънчево със слаба до умерена облачност и умерен северен вятър. Минималната температура ще спадне до 3 градуса, а максималната ще достигне 16 градуса по Целзий.

Утре и в дните на уикенда ще има рязка промяна на времето. Средиземноморски циклон ще напомни за зимата и ще преобладава променливо облачно време с превалявания от дъжд. На места валежите ще бъдат проливни и по-силни, придружени от силен вятър. Поради проникването на по-студена въздушна маса в неделя в планините и на по-високите части от страната се очаква снеговалеж и значителен спад на дневните температури.

Валежите ще са по-интензивни до обяд в областите на Югозападна България. В часовете следобед и вечерта температурите в Предбалкана и високите места в Западна България ще паднат до критичните стойности, в които дори на по-малка надморска височина дъждът ще започне да се примесва с мокър сняг. А в югозападните планински масиви и Стара планина ще вали обилно с натрупване на снежна покривка.

Усложнения в трафика в неделя следобед и в ранните часове на понеделник могат да се очакват по планинските пътища и проходи в Западна и Централна Стара планина, както и по тези в Родопите, Рила, Пирин, Витоша и по западната ни граница. 

В понеделник валежите ще спрат и ще започне затопляне. Във вторник и сряда ще има слънчеви часове и ще е топло,  но към края на работната седмица температурите отново ще се понижават.

В периода 10-15 април ще вали често, на места значително, дневните стойности ще са по-ниски от обичайните за този период и не е изключено на места дъждът пак да преминава в сняг.