Снетът изчезна от Пампорово. За по-малко от 24 часа снежната покривка в курорта се разтопи.

Все още има сняг на връх Снежанка. Около плац Студенец вече е кално, а собствениците на заведения извършват ремонти в очакване на първите туристи - студентите за празника им на 8 декември и първите скиори за откриването на сезона в средата на следващия месец.

Снегът, който заваля в петък, създаде хаос на връх Снежанка в събота. Извън пътя за върха останаха 15 автомобила. Едни с летни гуми, другите – неподходящи за условията в планината и дълбокия сняг на тесния път до върха.  Най-много сняг падна в района на Снежанка – цели 20 сантиметра и в района на язовир Доспат.

Натрупалата снежна покривка се оказа предизвикателство за хората, които трябваше да стигнат до работните си места в съботния ден.  Пътищата не бих казал, че са опесъчени добре, но за снега, който падна, не мисля, че е кой знае какъв проблем, каза Христо Арнаудов, който работи в курорта. Засега стигам на работа до кулата, но като падне повече сняг, само с лифта. Миналата година имаше до оградата – два метра сняг, разказа и пазачът на съоръжението Стоян Шейтанов.

15 коли закъсаха в опит да покорят връх СнежанкаПървият сняг създаде и първите проблеми на шофьорите