Живелите на Пазарджишкото село Братаница настояват спешно да се монтират камери за контрол на скоростта на главната улица, откъдето преминава трафикът за София и Велинград.

Те настояват да се изградят и две повдигнати пешеходни пътеки. Отсечката е рискова и всяка година взема жертви. Преди седмица, там, на пешеходна пътека бе убито осемгодишно дете.

Тази вечер протести няма да има.

Протести няма да има и утре.

Жителите на Братаница дават няколкодневен срок на властите да задвижат процедурата по обезопасяването на района, каза Николина Йорданова от инициативния комитет:

"В момента е много натоварен, защото затвориха, пътят Пазарджик-Белово се ремонтира. Всичкият трафик за София, за Велинград минава през Братаница.Той е прав пътя. Това е за тях писти, лети се".

Пътят  е републикански и за него е отговорна агенцията "Пътна инфраструктура", но от там не се ангажират с допълнително обезопасяване. Затова жителите на Братаница се обърнаха към кмета на общината Тодор Попов.

"Той каза, че за осигуряването на тези неща са длъжни АПИ, но тъй като те не вземат мерки, той се зае лично, че ще се постави повдигната пешеходна пътека и сега решаваме да спрем с протестите до понеделник. Ако не се вземат мерки, продължаваме".