Положителна развръзка на един бързо назрял проблем, в който над 170 семейства от жилищнен блок останаха без контейнери. Както TrafficNews ви разказа, в края на миналата седмица бяха премахнати три казана за битова смет, които повече от 20 години са били на едно и също място. В близост до тях беше построена нова кооперация, а след нанасянето на жителите в нея започна вълна от оплаквания, че сметта с контейнерите е точно под балконите им и се носят миризми. След събрана и депозирана в район "Северен" подписка те бяха премахнати, а това предизвика вълна от недоволство от страна на домакинствата, които изхвърляха сметта си в тях.

Съседски войни: над 170 семейства от блок в Пловдив останаха без съдове за сметДетски площадки и градинки се превърнаха в открити сметища

Няколко дни след този казус картината се промени тотално. След като екипът ни се свърза с кмета на район "Северен" Стоян Алексиев и след даденото от него обещание, че контейнерите ще бъда върнати, към днешна дата това вече е факт!

Бързите реакции на институциите доведоха не само до връщането на контейнерите, но и до изграждането на нови джобове, в които те ще бъдат преместени. Така казаните ще бъдат на разстояние, на което няма да бъдат като трън в очите на живеещите новата кооперация. И същевременно новото им място ще бъде още по-удобно за използването им.