Съседски войни: над 170 семейства от блок в Пловдив останаха без съдове за смет

Детски площадки и градинки се превърнаха в открити сметища

Район „Северен“, Пловдив
14.01.2020 09:00 30444 10
Съседски войни: над 170 семейства от блок в Пловдив останаха без съдове за смет

176 домакинства, живеещи в жилищния блок на булевард "България" 2 в Пловдив вече два дни са без съдове за отпадъци. Причината е, че жителите на съседна кооперация са събрали подписка с искане контейнерите, които са пред тяхната сграда да бъдат премахнати.

Въпросните контейнери повече от 20 години са били на това място, на което има изграден специален джоб в тротоара, за да бъдат поставени. Днес обаче на тяхното място са поставени три големи саксии и предупредителни табели, че "Тук вече не е място за отпадъци". Посочени са и три места, на които домакинствата могат да изхвърлят своите отпадъци, но те са далече от сградата, в която живеят. 
 
Първоначално недоволството се е породило от премахването на единия от двата контейнера, които и без това са крайно недостатъчни за всички живеещи в района. След като обаче бе премахнат и другия търпението ни вече се изчерпа, разказват живеещите на "България" 2. 
 
Пред TrafficNews домоуправителят от жилищния блок Иван Киселаров разказа, че построяването на новата кооперация до блока, в който живее е причината той и останалите негови съседи да останат без съдове за смет. "Повече от 20 години тези контейтери си бяха там и ги ползвахме както ние, така и хората от останалите сгради. Сега изведнъж някой от новата кооперация изведнъж решава, че тези контейнери пречат, събират подписи и те вече ги няма. Ако ние съберем подписи за това, че те паркират около блоковете и техните автомобили ни пречат, какво се случва тогава?", коментира Киселаров.

 
 
 
В момента всички 176 апартамента от блока трябва да обикалят из квартала, за да намерят най-близкия до тях казан за отпадъци. При липсата на достатъчно съдове обаче ще възникне и друг проблем - в един момент те ще се препълнят и торбичките с боклуците ще бъдат разпръснати по градинките и марковете. Макар и само два дни без съдове за смет, вече са налице и първите последици - една от детските площадки пред сградата тъне в изхвърлени торбички с домакинска смет. 
 
Хората в района се оплакаха и от друг наболял проблем - паркингите пред сградите. Всеки пловдивчанин е наясно с проблемите за намиране на паркоместа. Тук обаче местата, макар и не за всички, са осигурени срещу заплащане на месечна такса за ползването му. По думите на хората обаче никой от почистващата фирма не си е направил труда да почисти паркингите на фона на месечните суми, които се заплащат и вдигането на данъците. По бурдюрите на съоръжението за паркиране има купища непочистени листа. А всеки по-проливен дъжд запушва отводнителните шахти и от паркинг площта се превръща в езеро. 
 
Екипът ни потърси за коментар на случая кмета на район "Северен" Стоян Алексиев. "Тези казани са поставени на това място от много дълго време и обслужват комуналните нужди на десетки семейства. След построяването на новата кооперация, хората в нея започнаха да се оплакват от миризмите. Организираха подписка на живеещите в сградата семейства и я входираха в районното кметство. В резултат на това предприехме преместваето на съдовете за смет на други точки в района. Общо взето ситуацията може да се опредени като конфликт между гражданите", коментира Алексиев. Той подчерта, че в близките дни контейнерите ще бъдат върнати на старото им място. Същевременно е определена нова точка, на която те ще бъдат преместени, след като бъдат изградени специалните джобове за тях. 
 
Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
10 Коментара
Сортирай по
коментар

От кметъ 18:43, 16.01.2020

Граждани помаци , изхвърляйте боклука на края на селото.

Oтговора0
коментар

321 09:34, 14.01.2020

ТАка ще е , като презастроиха Пловдив, се навъдиха много селяндури с големи претенции.

Oтговора5
коментар

един от многото

Какво означава претенции? Да искаш да няма вонящи и препълнени кофи под балкона ти ли? Относно презастрояването вината е изцяло в управлението на градът ни. Страх ме е да си помисля какво ще стане след стоежа, който искат да започват в междублоковото пространство при новоизградената беседка.

коментар

Пенционер

Само "слугите " на народа не го виждат щото очичките са им залепени с пачки по стотачки!

коментар

123

А ти неси от село и нямаш боклук

коментар

хм

***един*** ***от*** ***многото*** ***Да*** ***сте*** ***мислили*** ***като*** ***сте*** ***си*** ***купували*** ***панелки*** ***в*** ***новопостроените*** ***сгради***. ***Не*** ***може*** ***да*** ***очаквате***, ***че*** ***някой***, ***който*** ***е*** ***бил*** ***там*** ***десетки*** ***години*** ***преди*** ***вас*** ***трябва*** ***да*** ***се*** ***съобразява*** ***с*** ***вас***

коментар

...

***Помака*** ***е*** ***свикнал*** ***на*** ***тишина***...***дразни*** ***го*** ***шума*** ***на*** ***сметосъбиращите*** ***машини***, ***контейнера*** ***не*** ***го*** ***познава***-***там*** ***такова*** ***нещо*** ***няма***. ***Е*** ***затова*** ***са*** ***ги*** ***махнали***. ***Айде*** ***на*** ***бас*** ***че*** ***80***% ***от*** ***живущите*** ***в*** ***блока*** ***са*** ***пришълци***.

коментар

Дърпача на саксии 09:41, 14.01.2020

Още тази вечер саксиите няма да ги има!!! Евала,че сте дали адрес!!!

Oтговора2
коментар

Поставача на саксии

калтак

коментар

...

***чакам*** ***те***, ***ела*** ***с*** ***компания***

коментар

JW 09:49, 14.01.2020

Както казва другаря Сталин - Има хора - има боклук .Няма хора - няма боклук Трябва да се научим да живеем заедно - или пък не - за които не му харесва свят широк!

Oтговора0
коментар

Сел 11:22, 14.01.2020

Толкова ли ви мързи да изминете 10-15 метра повече? Не са премахнати а ПРЕМЕСТЕНИ. Големи граждани станахте. А като си хвърляте боклука до коша мълчите

Oтговора1
коментар

Драган

А ти отворко, докъто си ремонтирах те апартаментите къде си изхърляхте боклуците да те питам аз разберачо селяндурски? И изведнаж като приключихте с ремонтите кошовите ви станаха неудобни а? Сган неблагодарна. И не са 10-15м разстояние да ти налея малко сиво вещество простак, личи си колко си местен помак смотан.

коментар

Грешно заглавие 12:35, 14.01.2020

Селски войни е по правилно да се каже. До вчера носиха потури и галоши а сега изведнъж големите граждани. Ако се провери адресната регистрация един няма да остане в Пловдив ..

Oтговора0
коментар

всеки си идва с чеиза в големия град, управата залебва и цака гражданите 13:56, 14.01.2020

***нормално*** ***за*** ***селския*** ***коптор*** ***Пловдив***, ***обърнаха*** ***го*** ***на*** ***кочина*** ***оборните*** ***нови*** ***гражданя***

Oтговора0
коментар

Значи 14:34, 14.01.2020

***лошото*** ***е***, ***че*** ***този*** ***случай*** ***се*** ***повтаря*** ***на*** ***много*** ***места*** ***из*** ***града***,***т***.***е***. ***малко*** ***контейнери*** ***на*** ***все*** ***по***-***сгъстяващият*** ***се*** ***със*** ***сгради*** ***град***. ***Няма*** ***как*** ***2***-***3*** ***казана*** ***да*** ***обслужват*** ***блокове*** ***с*** ***по*** ***180***-***200*** ***апартамента***...

Oтговора0
коментар

... 14:35, 14.01.2020

***Изритайте*** ***саксиите*** ***и*** ***домъкнете*** ***1*** ***кош*** ***на*** ***старото*** ***място*** :)

Oтговора0
коментар

Местен 18:09, 14.01.2020

Навъди се градът с боклуци, разни новодошли. Стойте си по родните места не ви искаме, искаме си Пловдив обратно.

Oтговора2
коментар

Наместен

Не не в градът боклуци си живеят от създаването му. ТАМ Е ПРОБЛЕМА.

коментар

Вън

Ми махай се бе паразит, оствете ни защо се влачите от родните си дупки, стойте си там

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина