6 души остават в болница след тежката катастрофата на магистрала "Струма" в района край Сандански, след като 4 бяха освободени за домашно лечение. В много тежко състояние са двама пострадали, които са настанени в реанимацията на болница в Сандански. Лекарите се борят за живота на един от тях. 

Припомняме, че вчера над 20 коли, бусове и автобуси катастрофираха заради гъста мъгла на аутобана. Сред автомобилите имаше и такива с гръцка регистрация.

54-годишният Димитър Костадинов от санданското село Ново Делчево загина. Мъжът е професионален шофьор и се е опитал да предупреди останалите шофьори по магистрала „Струма” за опасността. 

Движението по аутобана вече е възстановено. По повод инцидента, Александър Цацев, председател на Съюза на българските автомобилисти в Благоевград обясни, че най-важното при такава ситуация на пътя е първо да помислим за собствената си безопасност.

"Най-правилната реакция е да се стои на безопасно място, не сме задължени непременно да оказваме помощ, когато това застрашава нашия живот. Така че в такава ситуация първото нещо, което трябва да направи всеки един, дали ще бъде водач или пътник в автомобила, ако е безопасно за него, да вземе мерки за обезопасяване на самото произшествие като се поставят съответните сигнализации. На авомагистрала сигнализиращият триъгълник трябва да бъде поставен на не по-малко от 100 метра. Не трябва да забравяме обаче светлоотразителните жилетки", посочи Цанев, предава БНТ.

Вижте повече тук: 

Загиналият мъж на „Струма“ е баща на две деца от село Ново Делчево54-годишният Димитър Костадинов е работел от години като професионален шофьор

14 са ранени при верижното меле с 20 коли на “Струма“Загиналият мъж е на 55 години