Луд скандал се е разразил на пленума на БСП заради АБВ. Коалиционната политика на партията за президентските избори бе последна точка от заседанието на националния съвет на партията, който приключи току-що на "Позитано" 20. Решението е червените да играят в широка коалиция, но днес не бе записано кои партии ще участват и как точно ще се казва тя.

Основно вътрешната опозиция на Корнелия Нинова скачала срещу това, че Георги Първанов превзема партията отвътре и как се дава много власт на АБВ, пише 24 часа. В крайна сметка ръководството получило мандат да води преговори с всяка партия, която би подкрепила кандидатурата на номинирания по-рано през деня генерал Румен Радев.

Радев бе избран с 99 гласа на пленума днес - четете ТУК

Политическите условия ни задължават да търсим още по-широка подкрепа за нашата политика и кандидати от други партии и граждански организации, обяснили от ръководството. Затова посочили като потенциални партньори освен партиите "БСП лява България" и АБВ, и други леви и национални отговорни партии и коалиции, както и граждански организации и съюзи като Български Антифашистски съюз, Отечествения съюз и съюзите на военните и патриотичните организации.

В БСП са категорични, че няма да си сътрудничат, нито да се коалират с ГЕРБ и партиите от управляващата коалиция, както и с ксенофобски, екстремистки и популистки партии.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg