Необезопасените или повредени улични съоръжения в Пловдив са най-честите причини за инциденти с ранени пешеходци. Най-често срещан е проблемът с липсващите капаци на отводнителни шахти, за които екипът на TrafficNews.bg многократно е сигнализирал. Не липсват и такива места, на които капаците са си по местата, но състоянието им е такова, че във всеки един момент могат да пропаднат и някой гражданин да се нарани.

Млада майка пропадна в шахта в Кючука! Окървавена, едва се измъкна СНИМКИВ кметството са знаели от една седмица за проблема, предали го на ВиК

За поредния случай на опасна шахта сигнализира наш читател. „Мястото е улица „Стефан Стамболов“ между номер 56 и 58. През дупката, която се е образувала на защитния капак на тази шахта без проблем може да премине един детски крак. Тъй като защитната част е много корозирала и не става ясно дали тя е собственост на EVN или някоя телекомуникационна компания. Проблемът не е от скоро. Особено опасно е в тъмните часове на денонощието и някой може да пропадне вътре“, коментира читателят ни.

TrafficNews.bg се свърза с кмета на район „Южен“ Борислав Инчев. Той заяви, че в екипа си има служител, който извършва проверки на подобни сигнали. „Обезопасяването на въпросната шахта ще отнеме няколко дни, тъй като трябва да проверим кой е собственикът – някоя интернет компания, EVN, БТК и т.н. След това техни екипи трябва да подменят капака. Може да има забавяне, в случай че няма точно от този размер капаци. Но дори и това да се случи до няколко дни, максимум една седмица проблемът ще бъде решен“, бе категоричен Борислав Инчев.