Млада пловдивчанка пострада тежко след близка среща с градската инфраструктура. Кракът на нищо неподозиращата жена пропаднал изцяло в отводнителна шахта, след като едно от ребрата на решетката се откъртило.

Неприятната случка е станала в петък на улица „Архимандрит Евлоги” в Кючук Париж. Младата майка излязла на разходка с пеленачето си и тръгала към близкия пазар. Слизайки от тротоара с бебешката количка, за да пресече улицата, тя стъпва върху края на отводнителна шахта с бетонно покритие, което рухва под краката й.

Жената е пропаднала около половин метър и едва успяла да се измъкне, заклещена в дупката. Благодарение на свекърва й, която била с нея, пловдивчанката е излязла. Кръв потекла и от двата й крака. Бедрата за секунди посинели, коленете й били ожулени, а дълбоки разрези от метала се отворили по прасеца.

Състоянието на прилежащата инфраструктура е печално. Жената е заснела плочките по тротоара, които се клатят, а на места дори липсват. 

За грозната история сигнализира мъжът на потърпевшата до репортер на TrafficNews.bg.

„Едва се е прибрала вкъщи. Момичетата в аптеката са й помогнали с реванол, кислородна вода и прахчета. Добре, че майка ми е хванала количката, иначе е можело да се обърне. Жена ми е много разстроена и я боли много”, разказва пловдивчанинът.

След инцидента, той веднага отишъл в кметството на район „Южен”, за да разговаря с кмета. Там попада на заместника му, които обяснил, че за въпросната шахта знаели от седмица.

„Заяви ми, че са получавали много сигнали за това място. Тъй като те не стопанисвали шахтите, още преди седмица са предали сигнал до ВиК да подменят капака. Показах му раните на жена ми и заявих, че няма да оставя нещата така. Той от своя страна пое ангажимента, че до края на деня ще бъде поставен нов капак. Така и не се случи, в 18:30 часа шахтата си бе все така счупена”, допълни младият татко.

"Градската ни среда не просто не е пригодена за майки с колички и хора с увреждания, а е в състояние да инвалидизира напълно здрави хора", завършва сигнала си възмутеният пловдивчанин.

Той е категоричен, че няма да остави нещата така и че с дружеството, отговарящо за шахтите, ще се видят в съдебната зала.

Наш репортер се свърза с кмета на район Южен – Борислав Инчев. Той заяви, че е бил информиран за инцидента.

„Направен е бил оглед още тогава, а днес втори. Имам уверението, че до края на деня шахтата ще бъде оправена”, заяви Инчев.Той добави, че въпросната шахта отговаря ОП „Чистота” и към тях още в последния ден от седмицата е подаден сигнала.

„До края на деня капакът ще бъде подменен. Информацията, която е постъпила при нас е, че капакът е бил видимо здрав, когато е настъпил инцидентът”, коментира за TrafficNews.bg Иван Стоянов – шеф на ОП „Чистота”.

„Много от капаците на дъждопоемните шахти се разбиват от превозните средства. Коли и камиони спират върху тях и те пропадат. Основният проблем обаче е затруднената работа на нашите служители по подмяна на изхабените капаци. Когато правим графиците за миене и рехабилитация на съоръженията, изрично молим собствениците на автомобили да премахват колите си от посочените улици. Да, ама хората не го правят и така с затруднява нашата работа. Вероятно и с въпросната шахта се е получило така, тъй като улицата е пълна с паркирали коли”, допълни Стоянов.