Софийски градски съд призна, че невръстната дъщеря на 28-годишната молдовска гражданка Даниела Амброс е отвлечена от биологичния й български баща. Решението трябва да бъде потвърдено и на втора инстанция, за да може младата жена да се прибере в родината си заедно с детето си. Бащата на момичето Тодор Тодоров обаче не иска да се примири и прави всичко възможно да ги спре. Прави го и в момента, дори след решението на СГС, твърди Амброс.

Той не се явява да се запознае с решението и да върне паспорта на малката си дъщеря, защото знае, че Даниела няма право да стои в страната ни повече от 3 месеца. Иначе ще я обявят за незаконно пребиваваща. Така историята, започнала като хубава приказка преди 3 години, през последните месеци продължава да е истински кошмар за молдовката.

Преди два месеца младата жена, която живее в Кишинев, разказа историята си пред TrafficNews. Тя обясни, че от няколко месеца е в страната ни, но не по нейно желание. Пристига в България заради невръстната си дъщеря, която иска да прибере у дома си след като е отведена от баща й, който се отмята от даденото обещание да я върне.

През 2016 г. Даниела се запознава с Тодор в Молдова. Тогава 48-годишният българин често пътува, защото има бизнес с кучета в Украйна. Малко след като се запознават Даниела се съгласява да работи за него като преводач от руски на румънски. Тодор е нежен, внимателен и галантен. Влюбват се. Даниела вече има едно дете на 6 години, а Тодор й казва, че е разведен и също има две пораснали деца.

След това от социалната мрежа разбира, че българинът всъщност изобщо не е разведен. Тогава Дияна вече е бременна, а по думите й Тодор Тодоров не желае детето. После обаче си променя мнението след като вече тя е родила дъщеря им.

Преди 6 месеца Тодор взел детето под предлог, че иска да й уреди българско гражданство. И така започват мъките на Даниела, защото по телефона той и казал, че повече няма да види детето. Тя пристига в страната ни и започват съдебни дела.

Половин година по-късно историята може да приключи с щастлив край за Даниела, ако съдът на втора инстанция подкрепи мнението на колегите си от Софийски градски съд. Даниела ще трябва да изчака и това решение в България, защото Тодор не иска да й върне паспорта на детето.

Измамена от семеен мъж, който иска да й отнеме детето! Изповедта на отчаяната Даниела пред TrafficNewsМолдовката води битка в българския съд за дъщеря си срещу бившия си любим Тодор