Маратон, щафетни състезания, томбола и много забавления са част от изненадите, които за четвърта поред година превръщат събитието в истински празник. Големият спортен празник ще се състои тази събота, 18 октомври, в град Пловдив.

Специален гост на закриването ще бъде един от любимите български спортисти и заместник-министър на спорта в служебното правителство – Йордан Йовчев. Това съобщи кметът на район „Тракия” Костадин Димитров пред Дарик радио.

Йордан Йовчев ще се състезава наравно с другите участници, а по-късно ще раздава награди на победителите. Стартът на масовия велопоход ще бъде в 11.00 часа и ще стартира от кметството в Тракия. Трасето е дълго няколко километра и ще завърши в парк „Лаута”, където празникът ще продължи с различни състезания с награди, детски празник, състезание за най-бърза смяна на спукана гума, както и състезание за журналисти, уточни Костадин Димитров. Той е основният организатор на събитието, като неговата идея е спортните празници за откриването и закриването на велосезона в Пловдив да станат национални.

Всички основни участници ще получат тениски с логото на кампанията „Вземи си колелото”. Идеята е да се подкрепи каузата велосипедът да се превърне в основен начин за придвижване за все повече пловдивчани.

TrafficNews.bg