ЕГ „Иван Вазов“ - Пловдив започва учебната 2017/2018 година с напълно реновирана училищна библиотека и два интерактивни учебни кабинета. За тържественото откриване по случай първия учебен ден са поканени кметът на Пловдив Иван Тотев, посланикът на РФ в Р.България Анатолий Макаров, почетният консул на Италия Джузепе Ди Франческо, почетният консул на Р.Франция в Пловдив Теофана Брадинска и други гости. Днес от 10:30 ч. гимназията очаква своите ученици, родители и гости със специално подготвено тържество.

Училищната библиотека в ЕГ „Иван Вазов“ е  изцяло реновирана - с ново мебелно обзавеждане и обособени места за работа и учене. Учениците от гимназията ще могат да боравят с литература на изучаваните в училището езици – испански, английски, немски, италиански, френски и руски, в специално обособен кът за самостоятелна работа. Библиотеката разполага с богата художествена и училищно-помощна литература, подходяща за всички възпитаници, изучаващи чужди езици.

Обновената справочна литература съдържа богат набор от речници, енциклопедии и библиотечни указатели на езиците, които се преподават в гимназията. Аудио-визуалният кът в библиотеката позволява презентиране на различни видеоматериали и достъп до информация чрез напълно новата безжична интернет мрежа, изградена в училището. В реновираната училищна библиотека учениците ще имат възможност да боравят едновременно както с хартиени носители на информация, така и с електронна, необходима им в учебния процес.

От тази учебна година в гимназията ще започнат да функционират и нови два учебни кабинета, оборудвани с интерактивни дъски и мултифункционални мебели. Те ще позволят учебният материал да бъде представен в достъпен и увлекателен вид. Възпитаниците на гимназията ще имат възможност и сами да използват новите технологии и да представят изготвени от тях проекти и презентации по различни учебни предмети и интересни за учениците теми. Мултифункционалните мебели позволяват кабинетите да имат различен облик за всеки учебен час и възможност за работа на учениците в групи.