Протестиращите в Бейрут са щурмували няколко министерства по време на демонстрациите, последвали мощната експлозия, убила поне 158 души. Няколко хиляди местни жители са излезли по улиците, като се е стигнало и до сблъсъци с полицията, предават световни агенции. Гражданите изразиха гнева си от това, че не са предприети мерки, за да се предотврати взрива на пристанището. 

Провокатори са хвърляли камъни по униформените. Те пък са отговорили със сълзотворен газ. Изстрели също са били чути в района на Площада на мъчениците.

Дузина протестъри са щурмували министерства, както и сградата на банковата асоциация в страната. До бунта се стигнало, след като група хора започнали да развяват антиправителствени лозунги и изгорили портрета на президента Мишел Аоун. След това нахлули в министерството на външните работи и призовали всички министерства да бъдат окупирани. 

Поне 100 души са влезли в сградата на Външно министерство, като сред тях има и пенсионирани военнослужещи. Сградата е била сериозно повредена от взрива, което е улеснило демонстрантите. 

Според местни медии армията е успяла да изведе протестиращите няколко часа по-късно. Други сгради обаче остават блокирани. На места полицията е образувала кордон, за да попречи на протестиращите да влязат в правителствени сгради. Местните власти са потвърдили пред Ройтерс информацията, че е имало стрелба в центъра на града. Остава неясно обаче кой е открил огън и има ли ранени. 

По време на демонстрациите е загинал и полицай. Той е паднал в асансьорна шахта, след като бил преследван от протестъри. 

Поне 177 души са ранени, по данни на Червения кръст. Други 55 са откарани в болница. 

По време на телевизионно обръщение, ливанският министър-председател заяви, че ще поиска предсрочни избори, за да излезе страната от кризата. Предложението ще бъде обсъдено в кабинета утре. Правителството е заявило още, че ще открие отговорните за взрива. 

Безредици в Бейрут, протестиращи опитаха да стигнат до парламентаПолицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите