Президентът Румен Радев не пожела да коментира доклада за инцидента с разбилия се хеликоптера в авиобаза Крумово. От разследващата комисия вече са го изготвили, като е предоставен на Военна прокуратура.

„Факт е, че базата е с най-малко летателни часове в България!”, лаконично каза държавният глава и допълни, че скоро се очаква да станат ясни подадените оферти за нови летателни апарати, както и какви ще бъдат възможностите ще има за закупуване.

Също толкова въздържан президентът бе и по темата с чумата по животните в Странджа.

„Ще изчакам, за да проследя взаимодействието между властите и хората в Странджа. Тогава ще се разбере дали е и необходимо да се свика на Консултативен съвет за национална сигурност”, каза Радев. Най-важното в момента е да се види дали мерките ще дадат резултат, като се ограничи заразата.

Припомняме, че Румен Радев е в авиобаза Граф Игнатиев  за  освещаването на новия параклис „Свети Великомъченик Мина“, който бе изграден по негова инициатива.

Румен Радев вярва, че новият параклис край Пловдив ще пази пилотите на България СНИМКИДядо Николай освети параклис „Свети Великомъченик Мина“ в авиобаза Граф Игнатиево