Полицай разчувства хиляди българи със свой пост във Фейсбук. Текстът беше публикуван навръх 15 септември. Служителят на реда обяснява, че не е успял да изпрати детето си на училище, защото е бил на работа, както и много други родители.

Въпреки това обаче, полицаят уверява, че ще пази децата на България и ще дава всичко от себе си, за да промени нещата и да направи средата за децата по-сигурна, пише kmeta.bg.

Ето и текста на полицая:

"Днес, не успях да придружа своя син до училище за първият му учебен ден, защото бях на работа. Не успях, както не успяха и хиляди български родители. Всички изпитваме една и съща болка и празнота в този момент – болката от пропуснатият миг и възможност да бъдеш до детето си. Да държиш ръката му, да му кажеш за пореден път, че го обичаш и вярваш в него … Днес, обаче за мен е специален ден. Ден, в който се почувствах уважаван и разпознат. Покрай мен, минаха десетки деца със своите родители.

Днес е денят, в който едни „чужди“ деца стоплиха душата ми по начина, по който го прави и моят син. Днес, се срещнах с част от родителите, които учат децата си да уважават хората с униформи и дават пример за това.

Днес, искам да благодаря на тези родители, да пожелая на добър час на тях и техните малки и по-големи наследници и искам да знаят, че ще съм тук и ще ги пазя и ще направя всичко по силите си, за да променя нещата и да направя средата за техните и моето деца по-сигурна. Ще направя всичко възможно като полицай, но по-важно е, че ще го направя като гражданин и родител, защото от нас зависи какво ще е отношението на нашите деца.

Днес, искам да благодаря за поредният урок по човечност, който този път ми беше преподаден от един първокласник."