Шофьор осъмна в ареста, след като на пияна глава блъсна полицейска патрулка. Инцидентът станал около 1.20 часа след полунощ във варненския квартал Аспарухово.

38-годишният мъж от Исперих бил зад волана на фиата си и блъснал полицейската кола при движение назад. При последвалата проверка се оказало, че е пиян. Концентрацията на алкохол в издишания въздух е 1.2 промила.

По време на проверката мъжът отказал да изпълни полицейските разпореждания и оказал съпротива, което наложило да го закопчеят с белезници и да го откарат в ареста. При сблъсъка са пострадали двамата полицаи от патрулката - на 41 и на 48 години. Те са откарани в болница с контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

По случая има образувано следствено дело.

54-годишна жена от Варна пък се блъсна с хондата си в товарен мерцедес по пътя към варненския квартал Виница. Причината е висока скорост. Виновната дама е пострадала при сблъсъка. Тя е откарана в болница с леки контузии. 

43-годишна жена пък беше блъсната на пешеходна пътека във Варна, на кръстовището на улиците "Пеячевич" и "Доброволнци". Виновният шофьор избягал без да спре, полицията го издирва. Жената е с фрактура на фабула, без опасност за живота.