Оградата на ДГ „Мир“ в район „Западен“ осъмна с транспаранти срещу директората Светлана Джаникян. Читател на TrafficNews изпрати снимки на плакатите, които гласят „Искаме МИР в ДГ „Мир“ и „Обещахте оставка“.

Причината за новата ескалация на напрежението е, че от близо седмица директорката на школото се е върнала на работа, след като изкара повече от месец в болнични. Проверката в забавачката е приключила, като на директората са връчени предписания.

Припомняме, че скандалът започна  през октомври миналата година, когато родители на децата скочиха срещу  начина на управление на детското заведение от директорката, която по думите им създава изкуствен конфликт между тях и персонала.

Катализаторът на напрежението бил на 29 октомври, когато Джаникиян събрала родителите на извънредна среща. Във физкултурния салон тя разказала на майките и бащите, че до нея е била депозирана жалба, в която се казва, че дете е било малтретирано системно от лелка. 

Според родителите обаче това е било лъжа, а новата директората използвала тази жалба като един вид „оръжие“, за да накара персонала да напусне и тя да си постави нейни хора на освободените позиции.

Очаквайте подробности!

Всичко по темата, вижте в линковете:

Родители от ДГ "Мир" в Пловдив: Ще запознаем Бойко Борисов със скандала в градината, ако не бъдем чутиСпоред зам.-кмета по образованието Стефан Стоянов действително са констатирани нарушения

Десетки се събраха пред детска градина „Мир" в Пловдив! Отричат да е имало тормозено детеМалчуганът е бил инструктиран да седне на стол

 

Родителите от детска градина „Мир” в Пловдив: Директорката лъже за тормозено детеЗасега от забавачката ще запазят мълчание, тъй като в момента тече проверка