Френски тим успя да "върне" на България за загубата от 93-та година. Този път обаче отборите се състояха от двама души, а вратите бяха миниатюрни. Иван Тотев и заместник-областния управител Димитър Керин паднаха достойно с 2:1 от управителя на българския клон на БНП Париба Жозе Салойо и председателя на Френско-българската промишлена камара Стефан Дьолае. 

Преди да се изправят един срещу друг, четиримата прерязаха лентата на най-новия офис на френската банка под тепетата. Гостите бяха посрещнати с традиционната питка с мед, след което влязоха в ролята на зрители на неравностойната среща. По време на официалната церемония кметът на Пловдив получи признание за успехите си в развитието на бизнеса и индустриалната среда в града и региона от Жосе Салойо.

 

В началото ме попитахте дали ми харесва Пловдив. Да, определено ми хареса, като видях усмивките на хората тук. Изключително щастлив съм, че успяхме да реализираме този проект в най-красивия град в България и Европа, обърна се Салойо към градоначалника.

Почетен плакет за принос към създаване на условия за инвестиции в Пловдивска област бе връчен и на заместника на областния управител. 

Припомняме, че корпорацията BNP Paribas прави инвестиция на стойност 3,5 милиона евро у нас, като финансовата инжекция ще бъде разпределена в рамките на 5 години. Половината от инвестицията се реализира в Пловдив, а до третото тримесечие на 2019 се очаква в София да бъде внедрен същия модел на работа, какъвто стартира под тепетата.

В новия офис освен традиционните услуги в колценър, ще има и чат версия за обслужване на клиенти в социалните мрежи, като в бъдеще управителят на банката в България Жозе Салойо предвижда развойно звено за внедряване на нови технологии.