Проектът „Растем заедно“ на стойност 467  173 лв не е само ходене на кино и театър, основната му цел е децата в квартала да знаят български език. Това заяви кметът на „Източен” Николай Чунчуков в кулоарите на Общински съвет, където получи подкрепата на местния парламент. 

Проектът за интеграция е спечелен от администрацията на района и ще обхване около 300 деца в 6 детски градини. В продължение на 2 години малчуганите ще бъдат подпомагани в усвояването на българския език. Предвижда се закупуване на интерактивни дъски, таблети, ще се организират посещения на кино и театрални постановки, тъй като целевата група деца са в неравностойно положение и нямат достъп до такива събития. Те ще ходят  на културни мероприятия заедно с родителите си, поясни Чунчуков.  

По думите му спешната извънредна сесия на Общинския съвет се е наложила заради получено писмо от Министерството на образованието за съкращаване на сроковете по представяне на документите до 8 юли.

Трябва държавата, общината, тайните служби и местните лидери да се срещат всеки месец в квартала. Подобни проекти са хубави, но с тях не се получава устойчива и ефективна работа по основните проблеми на квартала, които са дрога, сив бизнес и незнание на езика, коментира Слави Георгиев от ПФ.
Подробности по култивирането на малките ромчета с култура вижте в следващото видео.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg