„Нашите хотелиери и ресторантьори по морето трябва да се съобразят с новите реалности. Изключително важно е да се предлага добра услуга на разумна цена”, това ежедневно обяснява министърът на туризма Николина Ангелкова по различните телевизионни студия.

Докато редица плажове, хотели и заведения по нашето Черноморие са празни и масово свалят цените, други явно не се оплакват от липса на туристи, тъй като цените съвсем не са променени, или поне не са намалени.

Пловдивчанин е седнал на бийч бар „Delete”, който част от комплекса „Oasis”.  От заведението, което стопанисват плажа са сложили бомбастична цена шатрата  в размер на 200 лева, все пак за чадър с два шезлонга цените са „народни” – по 9 лева с два шезлонга.

Ако седнете не въпросното заведение обаче трябва да се бръкнете сериозно за консумация. От менюто, което е изпратила е видно, че най-обикновена пица маргарита или 3 броя брускети  струват 15 лева, а повечето пици са между 20 и 45 лева за 400 грама.  Салатите са от 17 до 25 лева, а пастата започва от 20 лева.

Кафе с фреш ще ви излезе 15 лева, а ако искате и вода, трябва да дадете още 6 лева за 850 мл. вода, бутилирана в град Девин.  Порцията диня  и пъпеш са на цена от 9 лева, а мелбата е 15 лева.

Разбира се, заведението е едно от най-скъпите на плажа в Лозенец, като туристите имат възможности да изберат къде да седнат.  Вероятно с цените от управата на заведението целят „да откажат много хора” или да подберат клиентите си.  Въпреки това барът организира концерти и различни ивенти, което означава, че не разчита само на вътрешните по-заможни клиенти към тузарския комплекс.