Истински цирк разиграха днес в съда тримата купувачи на гласове, които бяха задържани след разследване на Trafficnews за организиран платен вот на местните избори в Горна Оряховица. Мустафа Мустафов-Маджара, Тодор Тодоров и Абдула бяха заснети със скрита камера как обясняват схемите на платения вот.

Съпругата на Тодор Тодоров влезе в залата със седеммесечното им бебе, което не спря да плаче. Мъжът й поиска по-лека мярка, като обясни, че няма кой да се грижи за жена му и детето му. Мустафа Мустафов не отрече, че е измамник и по този начин се прехранва. Не отрече също, че е в близък контакт с бащата на кандидата за кмет за който организираше купуване на гласове. 

На въпрос на прокурора по делото къде е постоянния му адрес Маджара обясни, че не знае. „Имам много любовници. Аз съм на 66 години. Тарикат на тарикатите съм. Не виждам, защото сте ме задържали. Исках да изкарам някой лев“, нагло каза пред съда Мустафов. 

На Абдула пък му прилоша, докато гледат мярката му, и спешно бе повикан медицински екип, който да му постави инсулин. Магистратите не уважиха искането на прокуратурата за най-тежката мярка “задържане под стража“, защото сметнаха ,че тримата не са обществено опасни и няма да се укрият в хода на делото. От държавното обвинение настояваха да останат в ареста, защото са криминално проявени и опасни за обществото. 

Тодор Тодоров ще трябва да плати 800 лева парична гаранция, а Мустафа Мустафов - 1500 лева. Абдула от село Драганово бе освободен с мярка „подписка. Определението ще влезе в сила на 11 ноември, когато прокуратурата има право да протестира това решение на съда.

Вижте за кой кандидат-кмет купуваха гласове в Горна Оряховица, TrafficNews сваля картитеАрестуваните ромски тартори твърдят, че са осигурявали платен вот за Явор Божанков

Балотажът в Горна Оряховица: Търговци на гласове в ареста, полиция до урнитеРазобличените организатори на платен вот отричат всичко казано пред скритата камера на TrafficNews