Църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ от няколко месеца се реконструира, както със средства, заделени от общинския бюджет, така и с помощта на дарители. Храмът в Крислово след Чирпанското земетресение е бил срутен и жителите на селото са започнали да го възстановяват. 90 години по-късно отново е бил пред разрушаване и кметът Димитър Андреев го затваря, за да предотврати инциденти. Сградата е представлявала опасност за миряните, защото покривът е изгнил, падали са греди от тавана. След като общинският съвет подкрепя предложението на кмета Димитър Иванов да бъдат заделени 132 000 лева за обновяване на църквата, започва основно възстановяване. Двигател на реконструкцията е кметът на селото Димитър Андреев, който привлича много дарители. Стартират ремонтни дейности, които изцяло променят облика на Божия дом. Изграден е нов покрив, вратите са изработени от масив, а старият нартекс е съборен и наново построен. Подменя се дограмата, изгражда се с доброволен труд навес. Реновиран с дарителски средства е 100-годишният иконостас. Монтирани са нови попилеи, а кръстът е боядисан.  

В деня, когато християните почитат Рождество Богородично отец Михаил благослови божествения храм. „За много години да служи за крепка вяра и за упование на молитвите“, посочи местният свещеник и покани за слово кмета на селото. 

„Бих искал да ви поздравя с този светъл християнски празник. Искам да благодаря на дарителите от Крислово и от други селища, които оказаха огромна помощ за възстановяването на храма. Искам да благодаря на Община Марица в лицето на кмета Димитър Иванов, благодарение на който се реализираха и продължават да се осъществяват много проекти. С много труд и Божия помощ успяхме да обновим църквата, за да я оставим на нашите деца – бъдещето на България. Почти 10 години тук не се отслужваха литургии, а днес с подкрепата на инициативния комитет и на много дарители с добри сърца може да влезем в храма, в който нашите деди са се събирали на празници. Нека бъдем единни и да продължим заедно напред“, каза Димитър Андреев. Той изрази признателността си към Атанас Динчийски от Войводиново, дарил клироси, Запрянка Кацарска, осигурила столовете в църквата, към Иван и Пенка Петрови, които са изработили и дарили дървената икона на Божията майка на фасадата на църквата. Сред големите спомоществователи е предприемачът Костадин Митев, а оградата и камбанарията са дарение от Петър Петров, който живее в съседство с храма. Всички стари свещници са обновени в галваничния цех на Снежана Дамянова. Сред специалните предмети в храма са запазено кандило от 1884 г., както и сребърен бокал от XIX век. 

„Радвам се, че на Рождество Богородично сме всички заедно и най-после можем да прекрачим прага на вашата и наша реновирана църква. Минахме през доста перипетии, но когато поставим определена цел, даваме всичко от себе си и я постигаме – особено, когато е свързана с обновяване на Божи храм. Благодаря на отец Михаил и на кмета на Крислово, на всички дарители, които са вложили душа и сърце в изграждане на църквата. Тя се превърна в невероятно бижу, а куполът се вижда от магистралата. Желая ви много здраве, късмет и сили, за да продължим заедно напред. Нека Пресветата майка да закриля вашето село, вашите деца, българите и християните!“. С тези думи Димитър Иванов приветства крисловци.

„Да сте живи и здрави и да продължавате в същия дух“, пожела възрастна дама, която бе възхитена от новия облик на църквата.  

По-късно бе раздаден курбан за освещаването на реновирания храм в Крислово от Георги Странджев. А пристигналите за празника деца се радваха на детската комбинирана площадка с пързалка, катерушки и люлки, дарени от семейството на кмета на Община Марица Димитър Иванов. Атракционите бяха монтирани в двора на църквата преди дни, а днес малчуганите се забавляваха заедно с родителите си. Към детския кът са поставени и четири пейки, отново дарени от кмета Иванов.  

На водосвета присъстваха заместник-кмета на Община Марица Николай Стаматов, кметовете на Калековец и Трилистник Георги Вълков и Мирчо Петров, дарители и жители на селото. 

Празникът бе отбелязан и в Маноле, където бе извършен водосвет в параклиса „Рождество Богородично“ и раздаден курбан за здраве от кметовете Стоил Дишев и Димитър Иванов.