Шуменските полицаи арестуваха касапина-железар, убил и разчленил трупа на жена си в семейната им къща на ул.”Червена стена” 35.. В неделя вечерта по тъмно от къщата на ужасите полицаите първо изнесоха един голям черен чувал, събрал останките от разфасованото тяло на 49-годишна Галя.

Мъжът й, след като я убил и разчленил, събрал всичко в пет торби. Дали всички части са били там все още не е ясно, защото още днес останките бяха отнесени във Варна, където се прави аутопсията. Веднага след чувала, прикрит зад чадър, разследващите изведоха и убиеца, 45-годишният Стефан Стефанов. Той като че ли е чакал да бъде арестуван, защото веднага признал, че това са останките на убитата от него Галя.

По данни на Апелативна прокуратура /АП/ Варна най-вероятно убийството е било извършено между 12 и 21 август - неделя, когато беше открито полуразложеното тяло в пристройка в двора.

Според съседи от седмица като духнел вятър, из махалата се носела непоносима воня на мърша, но хората мислели, че някакво животно е умряло. Пак според тях миналия четвъртък Стефан си купил и моторна резачка щилка. Предполага се, че тогава е разфасовал вече мъртвото тяло. Стефан бил кротък човек, но имал много лошо пиянство, тогава ставал изключително агресивен.

На мястото в неделя вечерта бяха спецполицаи, експерти, шефове на районното , прокурор Маргарита Георгиева и временно изпълняващия длъжността административен ръководител на Окръжна прокуратура Димитър Димов. Докато изнасяха големия чувал миризмата се носеше по цялата иначе тиха и спокойно уличка, на 20-тина метра от площад Гривица.

Огнеборци влязоха в къщата с дихателни апарати и помогнаха да бъдат изнесени останките.

Аутопсията ще доказва как точно е била убита жертвата. Не е ясно и дали са запазени всички части от тялото й. Възможно е извършителят да е успял да изхвърли няколко торби. Днес огледът на къщата и двора продължаваше до късния след обяд. Още като намерили останките от трупа Стефан признал пред разследващите, че това е убитата от него Галя. 

Работа по случая продължава с процесуално-следствени действия за идентификация на трупните останки, както и за установяване на причината за смъртта на жената. Предстои привличането на извършителя като обвиняем за убийството., съобщиха от Апелативната прокуратура.

Галя и Стефан имат 18-годишна дъщеря. Съседи разказват, че от раждането на детето все там живеели, там я отгледали. Преди 2-3 години обаче двойката почнала ту да се събира, ту да се разделя. Преди около 6-7 месеца Галя изчезнала, каза съседка. Отишла на гости при сестра си в Канада. „Дори не разбрахме, че се е върнала.”

Когато се прибрала тя отишла при близки във Варна. По данни на АП точно нейните близки от Варна преди три дни, в петък, подали сигнал, че е изчезнала и 49-годишната Галя Д. е била обявена за издирване на 19 август .

Два дни след това, в неделя останките от тялото й бяха открили в килер в двора на къщата на Стефан в напреднал стадий на трупно разложение.

За криминалистите не е било трудно да стигнат до бившия й съпруг, заради неговото буйно пиянство. До сега Стефан е бил осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и за неизпълнение на наложени мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Последно се заговори за семейна им драма в края на юли м.г., когато полицаите го завариха да измъчва Галя, като преди това я беше оковал с белезници за крака на леглото. Полицаите през прозореца бяха видели тази сцена и влязоха, за да освободят жената. Според съседи сцените на домашно насилие в тази къща били от години. Според разказа на съпруга тогава Стефан прилагал същата наказателна мярка и към 17-годишната им дъщеря. И нея връзвал с белезници, по цяла нощ момичето се молело да отиде до тоалетната, а той я държал окована. Почти винаги правел това на пияна глава. Белезниците били истински, купил ги от пазар.

Стефан е майстор железар, изработва гаражни врати и метални решетки в работилничката си в двора. Как и кога е усвоил касапски умения не е ясно. Днес рекламната табела от вратата на „майстора” вече беше снета, но номерът на телефона му още стоеше на входната врата. Отпред пък са намира новата му кола, купена на старо, сив металик, още с чуждестранен номер.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg