Целта на обзавеждането на банята е да си набавим желания комфорт. Тази част от дома ни се свързва с релакс и приятни процедури, обикновено с контекст на СПА зона, на които няма да може да се насладим напълно, ако не разполагаме с хубави мебели и аксесоари. 

Санитарията също е част от оформлението на душ зоната, като ваните са сред предпочитаните придобивки. Те се продават в различни размери и форми, а някои от тях са подходящи и за малки помещения. Компактният им дизайн е съгласуван с ограниченото пространство в банята, като най-често се предлагат с нестандартна форма. Защо да се сдобием с такава придобивка, дори и да разполагаме с малка баня?

Какви са предимствата на ваната?

Тя е не само модерен вид обзавеждане, но и променя изцяло възприятията от престоя в банята. Плюсовете й са доста, от които по-основните са:

  • естетика с нея може значително да се повиши естетиката в помещението, както и да се достави комфорт, по време на къпане. При този вид обзавеждане има доста луксозни решения, които могат да се купят и от онлайн магазин. Важно е да се избере оптимално място за оборудването и да се осигурят необходимите към него аксесоари поставка за душ принадлежности, соли, пяна и др.;
  • релакс основното й предимство е пълноценната релаксация, която тя ни осигурява, напомнят от Gaudi DS. Използването ѝ непосредствено преди сън ще ни помогне да заспим по лесно, а на сутринта да се събудим напълно отпочинали;
  • терапия друг плюс на това обзавеждане за баня е, че може да поставим във водата ароматни добавки и така да проведем терапия за сетивата. Използването на соли, от своя страна, въздейства благоприятно на ставите;
  • забавление за децата – такива придобивки са своеобразно забавление за малчуганите. С нея къпането ще се превърне в сапунено забавление за цялото семейство и няма да е просто хигиенна процедура, а любим момент за децата;
  • без вода по пода ограничава попадането на вода извън обсега на душа, когато същият е поставен непосредствено над нея. Това допринася за поддържането на висока хигиена и то без особени усилия.

При избора на такъв тип обзавеждане, се обмисля и как да се извърши монтажът на ваната, така че резултатите да са удовлетворителни и да изглежда така, както всеки си го е представял. Трябва да се съобрази и разполагаемото пространство, така че то да не бъде напълно заето, а да се въведе оптимизиране.

Подходящо ли е това обзавеждане за малки бани?

Ъгловите модели са много удачно обзавеждане за малки душ зони, където се цели постигането на максимална функционалност и висока естетика. Има и модели с по-компактни размери, но със стандартна форма, като тук е важно да се отбележи, че свободностоящите не са особено подходящи за стаи, с ограничена площ. В случая, добър избор са размери като 100х70 и 150х70 сантиметра.

Вече има много предложения от модели и варианти, подходящи за различни по размер помещения, така че няма как да не си харесате нещо подходящо, ако идеята да се наслаждавате във ваната буди силно желание у вас.