Районната избирателна комисия в Русе сигнализира за сериозно нарушение в деня на изборите, вероятно причинено от грешка в машинното гласуване, допуснало гласоподавател да въведе два пъти машинно  вота си. 

Русенецът е заявил, че първият път се е объркал и от комисията му позволили да повтори вота си. Това нарушение вероятно ще създаде сериозен проблем при обработката на протоколите с изборните резултати. 

В града имало и други сигнали за технически проблеми с машините в изборните секции. В началото на изборния ден някои от членовете на секционните комисии не са успели да стартират машините, но това е било бързо отстранено и гласуването с тях е започнало.  

В 107-ма секция машината е работила само два часа. След това е дала грешка, спряла разпечатването на хартиения отрязък, после блокирала. Пристигналият на място техник не е успял да направи нищо. Затова гласуването в тази секция продължава само и единствено с хартиените бюлетини. Вотът на 42 гласували е запазен и ще бъде отразен в изборните протоколи. 

В една от другите секции машина е спряла работа поради разкачен кабел. За десетина минути проблемът е бил решен и работата на машината е била възобновена, съобщава Нова телевизия.