Две жертви е взела голямата верижна катастрофа на АМ "Марица" край Харманли. За момента информацията не е потвърдена от властите. Поне шестима шофьори са били откарани с линейки в МБАЛ "Хасково", като състоянието им е стабилно, но са с различни травми.

Както TrafficNews съобщи рано тази сутрин, в района на 67-км на аутобана са катастрофирали десетки тирове. Спорд очевидци поне 70 тежкотоварни камиона са участвали в удара по ефекта на доминото, но според полицията превозните средства там са общо около 50. Няма данни колко от тях са пострадали. Щетите обаче са огромни и възлизат на хиляди левове, тъй като част от камионите са буквално смазани и ще отидат за скрап. 

Тировете са се движили под конвой в условията на гъста мъгла. Предполага се, че първите превозни средства са набили спирачки и всички останали превозни средства са се забили във верижен удар. Тировете са се движили от Турция към България и Европа. Пътният инцидент е затворил едното платно на магистралата. 

Временно движението при 67-и км на АМ „Марица“ в района на гр. Харманли е ограничено поради пътнотранспортно произшествие. Обходният маршрут е през гр. Харманли, предадоха от АПИ. Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост.

Вижте видео от инцидента: 

Повече снимки вижте тук: 

Зверска катастрофа край Харманли! Десетки тирове се нанизаха един в другЕдин човек е загинал, десетки са ранени