И четиримата от видеозаписа, в който Стойков рита млада жена в берлинско метро, са изчезнали. Двама от придружителите на Стойков са негови братя. Всички са работели на строеж. Изпращането на европейска заповед за арест на Станислав Стойков може да отнеме между няколко дни и няколко седмици.

В момента властите в Германия подготвят юридическите детайли около изготвянето й и уведомяват министерствата на външните работи и на правосъдието. При получаването й българските власти ще се заемат със случая сами.

Засега е ясно, че германските власти няма да пращат свои експерти в Германия. Залавянето на Стойков трябва да извършат българските власти. Възможно е той да бъде съден и в България за този случай, това все още предстои да се изясни. Германският вестник „Билд“ успя да открие жилището, което е обитавал издирвания Стойков.

В него живеят други български граждани, които твърдят, че той само е преспивал там.

Според вестника обаче Стойков е виждан често от съседите с дете на ръце. Полицейските профсъюзи призоваха видеозаписи от нападения на обществени места да бъдат публикувани по-бързо, за да се залавят извършителите.

Полицията обаче настоява за повече охрана по метростанциите, защото за много от нападателите фактът, че ги снимат, не ги спира. Според тяхната статистика през тази година по спиркит ена градския транспорт в Берлин е имало над 15 000 нападения и кражби от различен характер.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg