Състоянието на офицерски кандидат Алексей Каменов, който беше ранен при трагичното произшествие снощи в авиобаза „Крумово“, е стабилно.  Това съобщи по време на брифинг пред медиите началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Няма опасност за живота на бордния инженер.

Президентът Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев разговаряха с пострадалия и лично се запознаха със състоянието му.

Те изказаха искрени съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите летци.

„Искам да изкажа благодарност към колегите в Пловдив, които са действали много адекватно, бързо и когато пристигна нашият екип, пострадалият вече беше оценен – каква е тежестта на травмите и възможността за транспортиране. Екипът пристигна около 2:30 ч. в София, като до около 3:30 ч. пациентът е обработен и  качен в реанимация”, поясни професор Мутафчийски.

По думите му, скенерът е потвърдил счупване на ребра в дясната гръдна половина и контузия на белия дроб. Все още не е достатъчно изяснен глезенът, но там повредата не е съществена и не е животозастрашаваща. Няма увреди в главата и органите в корема.

„Важно е, че е в добро, стабилно състояние. Това е човек с дух, освен тук е при най-добрите специалисти от ВМА и се надявам, че скоро ще бъде в нормално, работоспособно състояние”, заяви президентът Румен Радев.

Техникът, оцелял в авиокатастрофата, изминал 100 метра пеша с множество фрактури СНИМКИАлексей Каменов е в стабилно състояния, със счупен глезен и ребра