Един от най-известните ММА бойци Деян Топалски е обвинен като член на сводническа банда, съобщи "България Днес". Арестуват го на 23 ноември т.г., но за акцията не са съобщават нито от прокуратурата, нито от съда.

Според обвинението Деян е член на организирана престъпна група за трафик на хора. Останалите обвинени са Светослав Бързанов, Соня Маврова и Елисавета Станева, които са пуснати набързо. Бързанов, който е сочен за шеф на сутеньорската схема, е освободен заради онкологично заболяване. Соня е пусната да гледа болна майка, а Елисавета дава обяснения и се спасява от решетките.

По данни на прокуратурата бандата развивала дейност в бар, разположен в столичен хотел. Соня и Елисавета са работили като барманки, но в действителност набирали и танцьорки. Освен танци, момичетата предоставяли на клиентите сексуслуги. След сеансите отчитали процент на двете барманки. Те от своя страна предавали парите на Деян Топалски.

ММА боецът ходил 2-3 пъти месечно в бардака, за да прибира оборота. Той е управител на фирмата, наемател на помещението. "Завършил съм висше образование за мениджър, извършвал съм единствено стопанска дейност по зареждане на заведението, плащане на данъци, осигуровки и наеми. Ако някой е извършвал незаконни действия, аз не съм бил част от това", обясни Топалски пред Апелативния спецсъд.

Деян Топалски успя да омилостиви съда заради здравословни проблеми. Самият той има ТЕЛК заради злополука в спорта. Половинката му Николета, с която имат момченце на 1 г. и 6 м., страда от множествена склероза, пирамиден синдром и болестта на Хашимото. Случвало се е да припада, да губи зрението си и усета на крайниците си. Заради нея Деян помоли да е на свобода, защото се притеснява, че тя няма да може да гледа детето пълноценно. "Десет дни живея в ужас - какво може да се случи на Николета и дали това няма да постави сина ни в опасност", ожали се Топалски.

По-голямата част на съдебния състав прие, че има вероятност да е извършил престъплението, а съдия Даниела Росенова излезе с особено мнение. Според нея няма достатъчно доказателства за съществуването на бандата, а евентуално само за трафика на хора.