Над 40 минути продължава силния пороен дъжд над Пловдив и региона. Картината по улиците е повече от апокалиптична. Булевардите се превърнаха в реки, а голяма част от второстепенната улична мрежа е непроходима. Вече има закъсали автомобили. Читател на TrafficNews.bg съобщи за аварирала кола по средата на улица „Димо Хаджидимов“ в район „Южен“, където водният стълб е над половин метър. Това наложи хората да я затворят собственоръчно, като избутат контейнер за смет в средата на улицата и така да препречат преминаването на други автомобили.  

В няколко части на града дъждът премина и в градушка. Към момента не се съобщава за нанесени щети.

Порой има и в централната част на града. На улица „Цанко Дюстабанов“ е пълна с вода, която влиза в дворовете. Водата е заляла част от стълбищата на къщите.

Преди минути заради поройния дъжд в район „Западен“ спря и тока. 

"Ток няма и от другата страна на бул. “Хаджи Димитър”. Няма и интернет - още от миналия порой, вече трети ден!", жалват се граждани от района. 

Все още няма информация на телефона на ЕВН за авария в Пловдив, въпреки сигналите за липса на електричество в "Западен".  Единствено се съобщава за липса на ток в села в Асеновградско.

Той в момента няма в карето между "Копривщица", бул "Пещерско шосе" и ул. "Царевец". Медицинските общежития светят. Повече от 10 минути никой не вдига на телефона за аварии на ЕВН.

Градушка удари част от Пловдив, силен дъжд вали в района*Валежите ще продължат и през новата седмица

Лошата новина за пловдивчани е, че синоптиците прогнозират валежите да продължат и през новата седмица. Като за утре в града под тепетата е обявен жълт код за обилен валеж. Очаква се в петък дъждовните облаци да се разнесат и да огрее слънце. Не се очаква захлаждане.

Подлезът на "Гладстон" - най-скъпият басейн в Пловдив след ремонта за 7 млн. леваСъоръжението е под вода, шахтите извират като гейзери

Как се чистят шахти с 1 млн. лева в Пловдив и можеше ли градът да не бъде под вода?Проблемът не бе с наводнения подлез на „Гладстон", а с липсата на нормални системи за отводняване

Река Гюрля излезе от коритото си! Има наводнени къщиПожарникари изпомпват водата от сградите