23-годишната Надя е загиналата в катастрофата на столичния квартал "Красна поляна" в София. Тя е загубила контрол над автомобила си, засега по неизвестни причини. Ударила се е в стълб и е изхвърчала на трамвайните линии. Малко след като е била откарана в "Пирогов", е починала.

Близки на загиналото момиче споделиха пред TrafficNews.bg, че не е имала здравословни проблеми. Надя била шофьорка от няколко години и това била нейната собствена кола. 

Десетки нейни приятели изказаха съболезнованията си на стената й във Facebook, като я описаха като лъчезарен и добър човек.

"Страхотен и всеотдаен човек ни напусна, винаги усмихната и позитивна, така и ще те запомним! Почивай в мир Наде!!!", пише една от близките й в социалната мрежа.

Автомобилът на трамвайните релси в София е самокатастрофирал, жена е в тежко състояниеНа мястото на инцидента започва оглед

Припомняме, че България е на второ място в Европейския съюз по брой загинали в катастрофи. 

България и Румъния са единствените в ЕС, отчели над 80 смъртни случая на милион жители. Убитите по пътищата за изминалата година са с 73-ма по-малко отколкото през 2017-та. 

Катастрофите намаляват с 214. През 2018 г. са 6674, а през 2017 - 6888.

Екипът на TrafficNews изказва съболезнования към близките на загиналото момиче. Надяваме се, като показваме поредната жертва във войната по пътищата, повече хора да се замислят за необходимостта от спазване правилата на пътя и нуждата да бъдем толерантни зад волана, за да опaзим своя живот и този на хората около нас.