Хитовият турски сериал "Майка", който е като магнит за домакинитe и се излъчва всяка делнична вечер от 20:00 до 21:30 часа по bTV, всъщност е римейк на японска драма от 2010-а, носеща същото име.

Сюжетът на тази социална драма се върти около едно малко момиченце на име Мелек, което живее със своята майка Шуле и нейния приятел Дженгиз, който със всеки изминал ден проявява все повече и повече агресивно поведение.

И майката, и приятеля й са безотговорни към детето и често го оставят само през нощта. Дженгиз се дразни на малкото момиченце и си намира основания, за да го малтретира и тормози.

Учителката на малката Мелек преживява инцидент и на нейно място идва заместничка на име Зейнеб, в ролята на която се превъплъщава известната турска актриса Джансу Дере.

Тя забелязва какво се случва с детето, което е изключително умно за възрастта си и решава да вземе нещата в свои ръце, тъй като институциите не обръщат внимание на случващото се в семейството на Мелек. Учителката отвлича момиченцето и започва да се грижи за нея като нейна собствена майка.

Самата Зейнеб е изоставена като дете и е осиновена от богата жена. Истинската й майка е убийцата на баща й и влиза в затвора. Дори и след като получава голямо количество грижи и любов, Зейнеб израства в самота. След като завършва колеж, тя решава че иска да стане фотограф, но това й начинание няма успех и тя решава да започне работа като учителка – нещо което не й допада, защото самата тя осъзнава, че има по-студен и суров характер и е неспособна да даде необходимата обич на учениците си. Зейнеб среща Мелек, която и след преживения физическия и емоционален тормоз е позитивно, упорито и забавно дете.

Екранна майка на Джансу Дере е голямата турска актриса Вахиде Перчин /Гьонюл Аслан/, а в ролята на малката Мелек се превъплъщава Берен Гьокйълдъз.

Момиченцето е родено през 2009-а в Истанбул. През 2014-а година очарова публиката с героинята си в сериала "Семейството на съпруга ми" и въпреки че тогава е на 5 години, успява да впечатли всички с таланта си.

През 2016-а е избрана да изпълни главната роля в сериала "Майка" и същата година е удостоена с награда за най-добро дете-актьор заради участието си в "Смях, смях с деца", а през 2017-а получава същата награда заради ролята на Мелек в "Майка".

Тъкмо с участието си в "Майка", звездата от "Завръщане" Джансу Дере, най-накрая успява да натрие носа на звездната си колежка Бepeн Caaт, която до тогава е нaй-cĸъпoплaтeнa aĸтpиca в Typция, която с poлитe cи в "Πeпeл oт poзи" и "Зaбpaнeния плoд" зaтвъpждава peпyтaциятa cи нa нaй-гoлямaтa звeздa нa Typция.

С участието си в "Майка" oбaчe нeщaтa cе променят. Eĸpaннaтa Зейнеп ce зaвpъща c гpъм и тpяcъĸ в eфиpa, ocтaвяйĸи нaй-извecтнитe cи ĸoлeжĸи дa й дишaт пpaxa, пише "Труд".

Дере става освен една от нaй-извecтните звeзди нa Typция, а и нaй-cĸъпoплaтeнaтa. Зa cepиaлa "Maйĸa" Джaнcy пoлyчава по 30 000 eвpo нa eпизoд.