Пловдивско доброволци тръгват на помощ в Царево. Това обявиха от Аварийно спасяване Пловдив. Екипът им  разполагаи с 2 амфибии.

В непрестанна връзка сме с ръководството на ГДПБЗН и Областна администрация Бургас. За момента от нас беше поискана помощ само от доброволци, разполагащи със специализирана техника за действие в подобни условия. Екипите, които разполагат с такава, вече са на път към засегнатите райони“, написа Красимир Каракашев.

Той увери, че поддържат постоянен контакт с компетентните институции и ще сподели при нужда и възможност за включване на още доброволци.

„Апелираме за въздържане от пътувания в района на спонтанни доброволци и хора без квалификация и екипировка. В момента, в който обстановката позволява и бъде поискана такава помощ, ще споделим информация незабавно“, допълниха от АСП.

Междувременно стана ясно, че Община Царево набира доброволци. Желаещите могат да се записват на телефон 0590 5 50 18, съобщиха от общината във Фейсбук страницата си.

"Работим по евакуирането на хората и недопускането на инциденти. Отправям апел към хората да проявят търпение. Ситуацията започва да се нормализира, но все още остава тежка, тъй като има три моста, които са пропаднали и все още екипи работят по евакуирането на хора. Евакуираме хора в Лозенец, къмпинг "Арапя", къмпинг "Нестинарка", каза ст. комисар Емил Павлов - ОД на МВР-Бургас.