Потресаваща жестокост над куче е осъществена в силистренското село Айдемир. Хора чули воплите на животинката и влезли в двор на къща, където се натъкнали на жестока гледка - кучето Оливър със смъртни рани лежи свито до дупка на ограда. 

Хората веднага подали сигнал в полицията, а междувременно се появил и мъжът, причинил нараняванията на кучето. В кадрите, заснети от благодетелите на животинката, мъжът обяснява безпардонно: "Аз го надупках с вилата, опита се да ме ухапе". По късно е установена самоличността на мъжа -  Георги Георгиев от с. Айдемир, община Силистра.

Според хората, които разказват в социалните мрежи за чудовищното деяние, мъжът е служител на МВР. Те подозират, че кучето е проникнало в двора му и затова той е предприел насилствените действия по саморазправа, които прерастват във варварски акт. Хората са втрещени, тъй като мъжът е оставил кучето буквално в предсмъртна агония. 

На мястото е извикана полиция, а кучето е транспортирано във ветеринарна клиника, където е изяснено, че то е разстреляно, а не намушкано с вила. Разпитани са хора в селото, които твърдят, че чули изстрели към 4 часа сутринта на 28.01.2018 година. 

На мястото са били представители на организация за защита на животните "Закрила на безгласните". Те изказаха благодарност на ветеринара, който е отворил кабинета си в почивен ден и веднага се е заел с лечението на Оливър. 

Кремена Радева, която е председател на сдружението, призовава всеки, който желае да ги подкрепи в борбата срещу жестокостта над кучето Оливър и има информация да подаде сигнал до Районна прокуратура гр. Силистра и началник РПУ гр. Силистра.

Вече тече разследване срещу мъжа и се изясняват причините за проявената жестокост. Според природозащитниците Оливър се оказал невероятно добро същество - изключително любвеобилен и без грам агресия, въпреки случилото се с него.