Олимпийският медалист по борба Кирил Терзиев е с повдигнато обвинение за закана с убийство след като плеймейтката Светлана Гущерова се оплака в социалните мрежи, че е била ударена от него пред очите на три от децата ѝ.

От Софийската района прокуратура заявиха пред NOVA, че на Терзиев е наложена мярка "подписка" от вчера.

Плеймейтката твърди, че Терзиев е счупил предните ѝ зъби и откъснал част от косата ѝ през прозореца на колата. Пред интернет издания той отрича да е нанасял удари и посочва, че имал неизяснени финансови отношения със семейството.

На кадри, които Светлана публикува в профила си в Instagram, се вижда как обвиненият се пресяга през прозореца на колата. Хваща Светлана Гущерова за бретона и с дръпването я удря във вратата, пише GlasNews.bg 

Съпругата на Християн Гущеров пусна и снимка на скалпа си. На нея се вижда, че от него липсва цял кичур коса.

Сигналът за нападението е подаден на 3 юни в полицията. Първоначално Терзиев е бил обявен за общодържавно издирване, но сам се е явил в столичното 4-о районно управление. Той е обвинен в закана за убийство заради израза: "Сега ще сляза и ще те убия".

Иззети са записи от камери за видеонаблюдение, властите търсят свидетели на случката. Предстои изготвянето на експертизи и провеждането на разпити. Разследването по закон е два месеца, но може да бъде удължено.

Според източници от разследването експертизата е установила, че има засягане на фасетите на 36-годишната жена, но няма избити зъби.

Светлана Гущерова твърди, че Кирил Терзиев я е нападнал в понеделник, малко след 20.00 ч., докато се прибирала с мъжа си и три от децата си. Според Гущерова известният спортист е наблюдавал семейството и е изчаквал подходящ момент, в който да се появи пред гаража на кооперацията. По думите й бившият борец се появил с автомобила си, когато съпругът ѝ отишъл да отвори вратата на гаража. След няколко заплашителни реплики последвал опит за саморазправа. Гущерова веднага започнала да свири с клаксон, надявайки се някой да дойде. След това извикала линейка и си извадила медицинско. Нападението е заснето от охранителни камери, а записите от тях са предадени на полицията.

Бившият борец е познат на семейството, но от година не поддържат връзка. Известният модел отхвърля версията нападението да е свързано с неизяснени финансови отношения.

"Имаше нападение над съпруга ми преди три месеца. Зашлеви му шамар и му беше откраднал телефона. Ако някой дължи на някого пари, това ли е начинът - да оскубеш жена и да я удариш в колата пред три деца. Хипотетично, но то не е така.", разказва Гущерова.

Срещу Терзиев са подавани няколко жалби в полицията, но без резултат, твърди още Гущерова.

"Всичко е било скъсано. Той ми се обажда нагло и казва: ти сега си била в 4-то РУ, пускала си жалба, знаеш ли, че са мои хора и всичко ти е скъсано. Около три-четири жалби съм пускала. Нито една не е била погледната. Постоянен тормоз, с дни звъни да ме заплашва. Откъде да знам, че утре някой някъде няма да ме застрелят, вчера пак най-нагло ме следяха.", казва плеймейтката.

От МВР не отговориха пред БНТ дали в 4-то РУ има регистрирани сигнали срещу Терзиев и колко на брой са те.