Един от най-популярните гръцки изпълнители Триандафилос Хадзиниколау се качи за пръв път на пловдивска сцена. Домакин бе пoпулярният под тепетата клуб Bushido, в който се събраха фенове от Пловдив и други градове, за да станат част от невероятния мегаконцерт на певеца, изпълнил най-големия хит за това лято - „Se perno gia na sou po”. Песента, по-позната у нас като „По, по, по”, за отрицателно време стана любима на много хора.

На сцената на клуба Триандафилос бе придружен от неговия бенд, с който изпълниха изцяло на живо най-популярните му песни, успявайки да пренесат магията на гръцката песен и атмосферата на бузуки вечерите в Пловдив. Участие в клуба взе и певицата Джена.

Малко преди да излезе на сцена, Триандафилос даде интервю за TrafficNews, в което разказа някои любопитни неща за себе си, както и какви са бъдещите му планове.

- За пръв път ли идвате в България? Как ви посрещнаха?

- Не съм за пръв път в България, но за пръв път идвам в Пловдив. Преди години бях канен да пея за гръцки студенти, след което два пъти съм идвал за участия. Това е четвъртото ми посещение на страната и се радвам, че отново ще се срещна с българска публика. Посрещнаха ме прекрасно. Нямах голяма възможност да разгледам града, но това, което видях дотук много ме впечатли. Вечерях в ресторант Djanam Steak House Plovdiv, а сега нямам търпение да се срещна с феновете ми в Bushido club. 

- От колко време се занимавате с музика?

- От 25 години, като на 8 години започнах да свиря на пиано. Освен, че обичам да пея, аз пиша музика и съм писал песни освен за себе си и за много полулярни гръцки изпълнители.

- Песента по-позната у нас като „По, по, по” ли е най-големият ви хит?

- Всъщност не. Песента ми „Spao ta rologia”, която пуснах преди доста години продължава да е хит както в Гърция, така и тук. Може би в момента „Se perno gia na sou po” е по-актуална и чрез нея ме разпознават повече.

Тук проектът предизвика фурор, и в Гърция ли предизвика същия отзвук?

- Да, там също много се слуша. Прави впечатление обаче, че при вас хитовете идват някак със закъснение.

- Чували ли сте българския кавър на Азис и Галена и какво мислите за него?

- Чух го още в деня, в който излезе. В същия ден се запознах и с Галена и останах впечатлен както от песента, така и от нея. Страхотен изпълнител със страхотно излъчване. Харесва ми положителната и енергия и дуетът с Азис -наистина се е получил много добре. Не се познавам официално Азис, но го харесвам като изпълнител.

- С кой български изпълнител бихте направили дует?

- Не съм мислил, но това не означава, че не бих го направил. Абсолютно отворен съм към такова предложение, но за тази цел първо трябва да се появи песента.

- Какво предстои сега, да очакваме ли нов хит или ще трябва да чакаме следващото лято?

- Целите ми са да издавам нови песни през няколко месеца, да правя хубава музика и да продължавам да радвам феновете си. В момента работя над парче, на което аз съм композитор. Смятам, че ще стане много интересно и нямам търпение да го представя.

"Ще продължавам да радвам почитателите си в България с все по-добри и запомнящи се песни", завърши гръцкият изпълнител.

Оцелял в "Сървайвър" 

Триандафилос разказа, че е участвал в гръцкия формат на предаването „Сървайвър”, както и, че е бил номиниран 16 пъти от участниците. Също толкова пъти е и спасяван от гръцката публика, която изглежда го обожава. Именно участието му в „Сървайвър” го завръща към кариерата му, която е била в застой за няколко години. Преди години Триандафилос е бил голяма звезда в Гърция, като само на 20-годишна възраст, издава първия си самостоятелен албум, който продава повече от 48 000 копия и печели злато. Досега има 10 завършени албума, четири от които са платинени и златни.

Триандафилос е представляван в България от компанията Vada Productions. Фирмата от много години води в България най-известните гръцки изпълнители. Собственик е Евангелос Пападопулос, а представителката за България е Мая Георгиева

Василис Карас и Мая Георгиева

Певецът добави, че от много години е приятел със собственика на компанията, а след издаването на хита „По, по, по” са решили да го представят на българския пазар, избирайки и Пловдив.

Триандафилос в Bushido club: