"В болницата са ме ангажирали като санитар, но от каквото и да има нужда аз съм насреща. Лекарите дори вече започнаха да ме чувстват като част от тях" - каза Тервел Пулев, който доброволно се включи като санитар в спешното отделение към една от болниците в столицата. 

Докато даваше свое интервю за Нова телевизия, боксьорът сподели, че всеки момент при него се оказва да влезе пациент със съмнение за коронавирус. 

Пулев казва още, че не съжалява за решението си, защото според него така е редно и така го чувства отвътре. 

"Свързах се с д-р Христов, който ми обясни каква е ситуацията и възможността. Приеха ме веднага, за което съм благодарен. Докато има нужда и ситуацията е напрегната ще бъда на линия." - категоричен е Тервел. 

Спортистът казва, че неслучайно е избрал именно болница "Софиямед", защото преди всеки мач му се е налагало да я посещава, тъй като е трябвало да се извадят всички медицински прегледи.

„Гордея се, че Тервел Пулев е при нас, защото ни подкрепя морално и показва личен пример за всички хора в България. Той ни е полезен във всяко едно естество”, посочи началникът на спешния център в УМБАЛ „Софиямед” д-р Иван Христов.

"Не се страхувам от опасността да се заразя, това изобщо не го мисля. Сега е момента да се отделим от материалното и да помислим за духовното и стойностните неща. Нека да забравим за страховете и паниката! " - завършва Тервел Пулев.

Тервел Пулев стана доброволец в болница – ще дезинфектира и насочва пациентиБоксовият ни шампион ще помага в отделението по „Спешна помощ" на Университетска болница „Софиямед"