Церемонията по връчването на престижните награди "Оскар" на американската киноакадемия няма да има главен водещ, съобщи компанията "Ей Би Си ентъртейнмънт".

Станаха ясни имената на знаменитостите, които ще обявят победителите на 91-ите награди „Оскар“, които ще бъдат раздадени на 24 февруари в „Долби тиатър“ в Лос Анджелис. 

"Това е най-добрият начин времетраенето на церемонията да бъде сведено до три часа", заяви ръководителят на "Ей Би Си ентъртейнмънт" Кери Бърк.

Така ще бъде спазено миналогодишното обещание на американската киноакадемия спектакълът по награждаването да не бъде прекалено дълъг. Сред връчващите наградите ще бъдат Тина Фей, Упи Голдбърг, Бри Ларсън, Даниел Крейг, Дженифър Лопес, Крис Еванс, Чарлийз Терон, Теса Томпсън и Мая Рудолф.

Церемонията остана без домакин за първи път от 1989 г., след като комикът Кевин Харт отказа поканата. Той беше обвинен в хомофобия за стари свои туитове и реши да се откаже от поверената му роля на водещ.

Сред фаворитите тази година са филмите „Рома“ на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон и "Фаворитката", режисиран от Йоргос Лантимос, който получи най-много номинации - десет.