Градската тоалетна до Цар-Симеоновата градина  и Пеещите фонтани е в изключително лошо състояние за пореден път. Това твърдят пловдивчани, които са използвали обществената тоалетна преди дни.

„Абсурдно е едно от най-представителните места в Пловдив да изглежда толкова потресаващо. Макар да се намира на пъпа на града, тя е най-зле поддържаната и използването ѝ е същинско мъчение”, коментират те.

По думите им липсва табела на мъжката тоалетна, вратите са разбити и хигиената е под всякаква критика.

„Само след дни ще започнат мероприятията в близост на ул. „Иван Вазов”, които ще бъдат посетени не само от пловдивчани, но и от много гости на града. Това обаче никак няма да е добра реклама за града според мен”, коментира читателят ни.

Това не е първият сигнал, който получаваме по темата. Многократно до редакцията ни са отправяни сигнали по този повод и медията ни всеки път се е обръщала към общинското предприятие „Чистота” откъдето твърдят, че тоалетната се почиства по два пъти.

Освен грижите за чистотата, полагани от съответните предприятия, е необходима и личната отговорност на гражданите.

„Дори и да се чисти редовно, масово гражданите не пазят чисти обществените места и това трябва да се промени", коментират още пловдивчани.