Грозна вандалска сцена се разигра в  комплекс „Олимпия” в пловдивския  ЖК Тракия. Три деца на възраст между 12 и 14 години са хвърляли от 8 етаж балони, пълни с вода, по преминаващи автомобили и хора. В резултат е изпотрошена една от колите, която е била паркирана пред жилищната сграда. По чудо няма пострадали хора, въпреки че мястото е оживено. За неприятната случка разказа пред TrafficNews потърпевшият Николай Иванов.

„Децата са оставени без надзор. Вчера следобеда започнаха да се забавляват, като хвърлят малки балончета през терасата”, обясни мъжът.

В този момент той излизал от сградата, без да подозира до какви размери ще достигнат забавленията на децата. И как ще намери автомобила си на следващата сутрин.

Постепенно хлапетата започнали да мятат взе по-големи балони, които в един момент се превърнали в истински водни бомби. И буквално унищожили паркираната долу кола.

„Това, което прави впечатление, е продължителния вандализъм. След като чупят стъклото и издънват покрива, те продължават. Цялата конзола зад задната врата е смляна. Колата и паркингът са пълни с балони, над 100 са. Всичко наоколо е в стъкла и балони”, посочи Иванов.

Жена от съседния блок се обадила на тел. 112. Други съседи са заснели случилото се. На място дошли полицаи и криминалисти, които издирили родителите. Оказало се, че едно от децата и преди е имало подобни вандалски прояви.

„Подадохме жалба. Колата ми има пълно автокаско, така че щетите ще бъдат покрити. Важното е, че няма пострадали хора. Оттам постоянно минават деца и майки с колички”, каза потърпевшият.