Изключително грозна сцена се разигра пред пловдивски блок днес сутринта. Екип на Спешна помощ е извикан на адрес в "Смирненски" по сигнал за жена в тежко състояние.

Шофьорът на линейката отказва категорично да помогне да бъде свалена пациентката, въпреки че е изрично помолен от лекарката в екипа и от съсед във входа. Това разказа за TrafficNews съседът, който също е бил отзован да помогне. 

Всъщност шофьорът на линейката демонстрира не просто пълна апатия към случващото се и съдбата на жената, но и се държи арогантно обяснявайки, че на него това не му е работа. На въпрос на нашия читател дали просто от човечност не е редно да откликне, мъжът не отговаря, а съветва съседа да отива да сваля жената, ако ще я сваля. По всичко личи, че шофьорът се интересува единствено от това да не бъде сниман и заплашва със съд. 

Циничното поведение към здравето на една жена и демонстрацията на всякаква липса на хуманното отношение се разиграват днес сутринта. Лекарки преглеждат пациентката в апартамента, нашият читател е помолен да помогне да свалят жената до линейката. Лекарка от екипа моли шофьорът да бъде викнат поне до първия етаж "да даде една ръка". Той обаче си стои до носилката долу на улицата и не желае да помръдне. 

"Така ли си вършите работата? Ето на такива хора трябва да разчитате в България", казва нашият читател на шофьора. С този апел се обърна и към TrafficNews

Съседът е документирал част от безпардонното отношение във видеоклип. Дори подобна помощ да не влиза в длъжностната характеристика на шофьора, то не сме чували да е необходим трудов договор за човечност.