Министерството на образованието и науката свали от своя сайт резултатите от първото класиране след 7-ми клас. Те бяха качени тази сутрин около 10 часа, но малко след това бяха скрити. При опит да се проверят резултатите излизаше надпис „Изчакайте класиране”, а на страницата категорията „Класиран“ въобще липсваше.

От МОН съобщиха, че причината за свалените резултати е сигнал за проблем в системата, пише novini.bg. Те увериха, че при първа възможност резултатите ще бъдат активни отново. Скриването на класирането веднага предизвика подозрения, че има сгрешени данни.

Образователният министър Красимир Вълчев не скри яда си от поредния гаф на МОН и съобщи, че е станала техническа грешка в резултатите на първото класиране след 7-ми клас в София. Той съобщи, че ще има и наказани по случая.

Това не е първият случай, в който МОН показва технически пропуски в обявяването на резултатите или нивото на грамотност на някои от служителите в министерството. Преди изпитите за национално външно оценяване през месец май, на сайта на просветното ведомство отново „цъфна“ грешка, от която се разбра какви са знанията на служителите за употреба на пълен и кратък член в българския език.

МОН сгафи с пълния член!Очевидно служителите в просветното ведомство са от онези 50%, дето имат проблеми с правилото за пълния и краткия член...