Посрещнахме Нова година с нови надежди и очаквания за по-добро, но старите проблеми за някои пловдивчани остават неразрешени. Трудностите със сметосъбирането в някои райони на Пловдив и най-вече около новите комплекси не са на 100% разрешени. Какъвто е случаят с района около „Оазис 4“, за който в TrafficNews.bg неведнъж сме писали и търсили решение на проблема.

Жители на „Оазис 4“ в Кючука: Живеем до сметище! Става все по-страшно СНИМКИХората си хвърляли боклука около контейнерите, защото разчитали на разделното събиране

Вкарват контейнерите за боклук под земята в центъра на Пловдив с 3 млн. леваПокрай големите жилищни комплекси също ще бъдат сложени подобен тип съоръжения

Поредният сигнал за нови купища с отпадъци и този път няма да убегне от вниманието ни. Наш читател се свърза с нас, за да изрази възмущението си от новите купчини с отпадъци около сградата, в която живее. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

„Здравейте TrafficNews,  за много години! Пореден апарат кацна на Марс преди месец, а тук няколко местни администрации не могат да се координират и да решат следния проблем, а именно недостатъчен капацитет на предоставените ни контейнери за разделно и смесено събиране на битов отпадък!

Директор на общинско предприятие "Чистота" твърди, че обитателите на комплексите не боравят правилно с контейнерите, районен кмет се оправдава с липса на бюджетни средства и несъответствия между реално живущи и живущи по адресна регистрация!

Послепис: От следващата седмица стартираме DMS кампания  за закупуване на допълнителни контейнери

ЕСК 2019, добре си ни дошла!“

Екипът ни потърси за коментар директора на общинско предприятие „Чистота“ Иван Стоянов. Това, което той заяви пред TrafficNews.bg е, че по време на празниците не е имало сигнали за проблеми или неспазени графици за сметоизвозването на контейнерите. „Всеки ден съдовете за смет се почистват от нашите екипи. Много от живеещите в „Оазис 4“ не отиват до кофите, а изхвърлят пликовете си с битови отпадъци минавайки покрай тях с колите и те падат отстрани. И така на практика някои от кофите остават празни. Конкретно за случая със снимките. Направих проверка, това е след новогодишната нощ, когато потреблението е голямо и се генерира повече отпадък“, коментира Иван Стоянов.