Шофьор на междуселищен автобус, тръгващ от Пловдив, закъсня с повече от 30 минути заради... успиване. И ако си мислите, че става дума за ранен час от рода на 5 или 6 сутринта, грешите. Става дума за автобуса, тръгващ от Пловдив за Брестник-Куклен в 22:30 ч. - последния автобус по тази линия. Вместо в посочения час обаче той се появил на сектора в автогара "Родопи" след 23 ч., съобщи читателка на TrafficNews.bg, която е потърпевша от чакането му.

Тя и още четири момичета чакали на автогарата появата на автобуса за Брестник. Стояли навън, при 13 градуса, от тревога, че ако са вътре в самата автогара, шофьорът може да пристигне, да види, че няма никой, и веднага да потегли. Заради това търпеливо чакали, чакали и чакали... Попитали охраната на автогарата дали има информация за бавещия се транспорт. Той обяснил, че шофьорът не му се е обаждал, за да съобщи за повреда или друго сериозно нещо, което да е възпрепятствало идването му навреме. "През цялото време повтаряше, че всеки момент щял да дойде", разказва за разговора си с охраната читателката ни.

В един момент другите четири жени решили да си хванат такси. Читателката ни продължила да чака и, о, чудо, автобусът се появил... с половин час закъснение. По-стряскащото обаче е обяснението, което шофьорът дал за забавянето.

"Когато дойде, шофьорът просто каза, че се е успал, без дори от елементарно възпитание да се извини на нас, пътниците, които чакахме автобуса отвън на 13 градуса", разказва жената. Тя ни изпрати и снимка на билета си, на който ясно се вижда часът на издаване/тръгване - 23:04 ч.

След нея от квартал "Кючук Париж" се качил и още един пътник и все пак успели да стигнат до крайната си дестинация. Жената обаче е възмутена от "изключително неприемливото поведение" на шофьора. Подчертава, че подобни закъснения не били новост. Имало и други такива - с по 3, 5, дори 10 минути.

Сигнализирали сме превозвача, изпълняващ маршрута до Пловдив-Брестник-Куклен, за подадения от читателката ни сигнал. Очакваме тяхната позиция по темата.